På väg till Svartisen, en av Norges glaciärer som man “måste” se, såg Christian berget “Smiley Mountain” – det hette säkert något annat egentligen men vi tyckte detta namn var mer passande!
Blog Image
När vi på eftermiddagen kom fram till isen såg den ut så här – se på berget hur den har slipat väggarna….
Blog Image
När vi efter turen till isen kom tillbaka till den öde viken och vår brygga hade helt overkligt nog ett stort cruisingskepp ankrat upp.
Blog Image
Med dessa småbåtar fraktade de sedan 350 tyska turister iland – för att senare frakta dem tillbaka till skeppet….. och varje gång de lade till vid vår brygga körde de rakt in i den så att hela bryggan gungade till!
Blog Image
Även om skeppets närvaro (och de tyska turisterna) kändes helt absurt när vi ville ha en nära-naturen-upplevelse, så var det ganska trollskt med det stora skeppet i fjorden.
Blog Image
Så här vacker såg isen ut på natten – givetvis med Emotion i förgrunden.
Blog Image
På morgonen vaknade vi ensamma i fjorden igen – bara isen som sällskap.
Blog Image
Vi bestämde oss för att cykla och gå på en lång tur och fotografera på några övergivna industrier! Tänka sig att denna väg användes någon gång på 70-talet…..
Blog ImageBlog ImageEn av de övergivna fabrikerna, en gammal glimmergruva. Själva gruvtäkten gick rakt upp i berget upp till 400 meter. Sedan utvann man glimmer här nere i fabriken.
Blog ImageMan kunde gå in och där fanns en massa intressnta saker – hobbyrevisorn Katarina hittade genast en massa fakturor som skulle inspekteras…
Blog Image
Nästa övergivna fabrik var igång under “tysk-tiden” som norrnännen säger. Den hade också någon slags gruvdrift – oklart exakt vad. Vackert när naturen tar över ….
Blog Image